ГоловнаСуспільствоЖиття

Біля посольства Росії в Києві пройшла акція з вимогою знайти зниклих у Криму людей

З моменту анексії Криму Росією зникли 44 кримчанина.

У п'ятницю, 27 жовтня, під посольством Росії в Києві в рамках інформаційної кампанії "FIND & FREE" організували акцію "Ми змусимо нас зрозуміти", пише видання "Крим.Реалії".

Організатори акції, представники громадської ініціативи "КримSOS", укотре зажадали від Росії розслідувати насильницькі зникнення на анексованому півострові. Подібні пікети проходять кожного місяця, але результату не приносять - Росія їх просто ігнорує.

Після анексії Криму на території півострова почастішали випадки викрадення людей, переважно з числа кримських татар. При цьому в кримському управлінні Слідкому Росії стверджують, що "масових зникнень кримських татар на півострові немає".

За даними активістів, з моменту анексії Криму Росією зникли 44 кримчанина. 17 людей знайшли, 19 - досі вважаються зниклими безвісти, 6 - були знайдені мертвими, ще двоє - перебувають у місцях позбавлення волі.

Нагадаємо, 25 жовтня за посередництва президента Туреччини Реджепа Ердогана вдалося звільнити двох заступників голови Меджлісу кримських татар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram