ГоловнаСуспільствоПодії

Під час бійки у Святошинському суді постраждали двоє поліцейських

У прес-службі суду заявили, що його роботу заблоковано.

Під час бійки у Святошинському суді постраждали двоє поліцейських
Фото: Сергей Нужненко

Під час заворушень у Святошинському районному суді Києва, який обирає запобіжний захід для Миколи Коханівського, постраждали двоє правоохоронців.

Про це повідомив начальник столичної поліції Андрій Крищенко, передає телеканал "112 Україна".

"Є відомості про двох постраждалих правоохоронців - одному каменем влучили в голову, інший теж постраждав. Не важкі поранення, їх відвезуть у лікарню", - сказав він.

Про потерпілих серед учасників заворушень у поліції не повідомляють.

Водночас Святошинський суд офіційно звернувся в Генпрокуратуру, Вищу раду юстиції та Раду суддів України та поінформував про втручання в діяльність суддів, у тому числі з боку народних депутатів. У прес-службі також заявили, що роботу суду заблоковано.

Нагадаємо, 22 жовтня Коханівський влаштував стрілянину посеред вулиці під час бійки і був знешкоджений поліцейським, який випадково опинився на місці. 23 жовтня йому спробували обрати запобіжний захід, але не встигли. Суддя відклала засідання на ранок 24 жовтня. Прихильники Коханівського відмовилися відпускати його в ізолятор тимчасового утримання і влаштувалися на нічліг у залі суду.

Після опівночі поліцейські спробували штурмувати зал, але атаку відбили. Група підтримки забарикадувалася підручними засобами в залі суду.

Вранці поліцейські вибили вікна в приміщенні і таким чином потрапили у внутрішній двір суду. Повідомляли про 30 затриманих.

Коханівському стало погано на лаві підсудних, його відвезли в лікарню на обстеження. Суд оголосив перерву до 15:00.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram