ГоловнаСуспільствоВійна

Колишньому топ-чиновнику Запорізької ОДА повідомили про підозру в порушеннях при будівництві фортифікацій на Донбасі

Олексій Литвин кілька місяців стажувався на посаду заступника голови ОДА.

Колишньому топ-чиновнику Запорізької ОДА повідомили про підозру в порушеннях при будівництві фортифікацій на Донбасі
Фото: mil.gov.ua

Військова прокуратура повідомила колишньому топ-чиновнику Запорізької обласної державної адміністрації Олексію Литвину про підозру в порушеннях при будівництві фортифікацій на Донбасі.

Про це повідомив в фейсбуці генеральний прокурор Юрій Луценко.

"У вересні я був вражений побаченим і поставив завдання дати оцінку зловживань при будівництві другої лінії оборони на Донбасі. Уже є перший результат. Військова прокуратура сил АТО вручила підозру А.Литвину, який в червні 2015 року, стажуючись на посаді заступника Запорізької ОДА, організував зловживання цивільними і військовими посадовими особами, які будували і приймали взводні опорні пункти", - написав він.

У 2011 році Литвин обіймав посаду заступника голови ОДА при Борисі Петрові, а в березні-липні 2015 року стажувався на посаду заступника голови ОДА при Валентині Резніченко та Григорію Самардаку.

В судовому реєстрі є інформація про провадження за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу, яка стосується розкрадань при будівництві фортифікацій Запорізької області. У ньому йдеться, що в квітні 2015 року ЗОДА підписала договір на будівництво оборонних споруд в зоні АТО з ТОВ "Південспецбуд", вартість підряду становила 55 млн гривень. Заступник голови ОДА, що стажувався, постійно тиснув на керівництво Управління капітального будівництва з метою прискорити оплату робіт, які заявила ця компанія, а самому ТОВ вказував потрібних постачальників.

У липні 2015 року Рада національної безпеки і оборони України заявила, що Запорізька область зірвала будівництво оборонних споруд в зоні АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram