ГоловнаСуспільствоЖиття

У Запоріжжі опалювальний сезон почнеться щонайшвидше в листопаді

"Міські теплові мережі" також анонсують коригування тарифу на газ у бік здешевлення.

У Запоріжжі опалювальний сезон почнеться щонайшвидше в листопаді
Фото: cit.ua

Опалювальний сезон у Запоріжжі почнеться щонайшвидше на початку листопада.

Про це повідомив начальник концерну "Міські теплові мережі" Олександр Грек, передає "Перший Запорізький".

За його словами, на сьогодні не готові до опалювального сезону 130 житлових будинків, які ще залишаються незаповненими водою. Решта будинків готові, договори вже відправлено в НАК "Нафтогаз" і до кінця тижня будуть підписані.

"Ми дивимося на погодні умови. За попередніми даними, цілком можливо, що тепло протримається до кінця місяця і опалення ми увімкнемо з початку листопада. При цьому в бюджетних установах опалення ми готові подавати з 16-17 жовтня", - сказав Грек.

Він також повідомив, що найближчим часом запоріжцям варто очікувати коригування тарифу на газ у бік здешевлення.

"Уперше цього року «Тепломережі» почали здійснювати промивку. У нас є графік робіт, якого ми дотримуємося. Ми будемо зараз робити коригування тарифу щодо газу в бік зменшення. Загалом він зменшиться до 10%... Що стосується багатостраждальної проблеми відсутності вузлів обліку через крадіжки, то цього року втратили 99 теплолічильників", - зазначив Грек.

"Ми робимо заявку на всі прилади обліку, які були вкрадені. Частину приладів ми замінимо до кінця жовтня, частину - на початку листопада. Всього цьогоріч у нас вкрали 99 теплолічильників, на складі з минулого року залишилися 65 лічильників. Ми їх встановимо, інші докупимо і встановимо найближчим часом", - додав він.

Нагадаємо, опалюваний сезон у Києві розпочнеться 16 жовтня. Деякі міста України, зокрема Львів, уже увімкнули опалення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram