ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна і США почали спільне виробництво зброї

Нову натовську зброю незабаром запустять у серійне виробництво в Україні.

Україна і США почали спільне виробництво зброї

Україна і Сполучені Штати Америки почали спільне виробництво стрілецької зброї. Демонстрація першої партії озброєння відбулася в четвер на полігоні Нацгвардії під Києвом, передає Голос Америки.

Це спільний проект державного концерну "Укроборонпром" і американської компанії Aeros. Йдеться про автоматичний карабін, який працює і з калібром патронів 7,62 мм (стандарт автомата Калашникова), і з калібром 5,56 мм (стандарт НАТО).

Нову натовську зброю незабаром запустять у серійне виробництво в Україні.

Озброєння будуть виробляти за ліцензією від уряду США.

За словами гендиректора державного концерну "Укроборонпром" Романа Романова, це техніка за стандартами НАТО, і це основна її відмінність.

"Країна поставила перед собою завдання максимальної інтеграції в систему колективної безпеки. Все більше наших військовослужбовців беруть участь у спільних навчаннях з підрозділами НАТО. І основне завдання - це зробити наші підрозділи сумісними, щоб вони використовували однакову амуніцію, однакові калібри", - сказав він.

Автоматичний карабін американсько-українського виробництва готовий до польових випробувань. Після контрольної експлуатації в силових відомствах нову стрілецьку зброю буде запущено в серійне виробництво на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram