ГоловнаСуспільствоПодії

Київська поліція відкрила провадження після бійки біля будівництва на Ревуцького

Інцидент кваліфікували за ст. 342 КК.

Дарницьке управління поліції Києва 29 вересня відкрило кримінальне провадження в зв'язку з масовою бійкою, яка відбулася напередодні біля скандального будівництва на вулиці Ревуцького.

Як повідомляє прес-служба поліції, під час стихійного мітингу проти будівництва автозаправної станції поряд із житловими будинками люди вступили в конфлікт з патрульними, які намагалися не допустити їх на проїжджу частину. Хтось пошкодив службовий автомобіль. У результаті правоохоронці доставили до відділку трьох активних учасників бійки, встановили їхні особи, взяли пояснення і відпустили.

Двом громадянам знадобилася госпіталізація, ще двоє отримали медичну допомогу на місці.

Обставини конфлікту розслідують у рамках кримінального провадження за ст. 342 КК (опір співробітникам правоохоронних органів).

Нагадаємо, конфлікт навколо будівництва на Ревуцького триває вже кілька місяців. Там пройшло кілька мітингів, деякі з них завершилися бійкою. На сьогодні заправка майже готова.

У середині липня Київська міська рада запустила процес розірвання договору на оренду земельної ділянки по вулиці Ревуцького, 8, де ведеться будівництво автозаправної станції. Наприкінці липня влада Києва повідомила, що домовилася з компанією "ОККО" про призупинення будівництва АЗС на Ревуцького. Але, як зазначають місцеві жителі, будівництво заправки не припинилося.

У серпні прокуратура подала позов про знесення скандальної заправки на вул. Ревуцького в Києві. Раніше прокуратура направила до суду клопотання про накладення арешту на земельну ділянку під автозаправкою на вул. Ревуцького та на всі об'єкти, які на ній розташовані. Крім того, прокуратура просить суд заборонити будь-які дії, пов'язані з будівництвом на цій ділянці.

Мережа АЗС "ОККО" входить до складу концерну "Галнафтогаз". Мажоритарним акціонером концерну є Віталій Антонов, серед міноритарних акціонерів - Європейський банк реконструкції та розвитку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram