ГоловнаСуспільствоЖиття

Турчинов: Муженко повинен відповісти за вибухи на складах боєприпасів біля Калинівки

"Ми продемонстрували, що не здатні захистити наші стратегічні арсенали".

Турчинов: Муженко повинен відповісти за вибухи на складах боєприпасів біля Калинівки
Фото: СНБО

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов вважає, що за вибухи на території складу боєприпасів Міністерства оборони поблизу Калинівки Вінницької області повинен відповісти начальник Генерального штабу Збройних Сил Віктор Муженко.

Про це він заявив на брифінгу.

"Протягом цього року під час знищення арсеналу в Балаклії (Харківська область), пожежі в Калинівці ми втратили величезну кількість боєприпасів. Країні завдано величезного удару по нашій обороноздатності. Для мене принципово, і саме так я поставив питання під час засідання військового кабінету, - це відповідальність, починаючи від начальника Генштабу - і по всій "вертикалі" тих, хто відповідає за оборону нашої країни", - сказав Турчинов.

"Ми продемонстрували, що не здатні захистити наші стратегічні арсенали. Тому є питання якості захисту нашої країни. Поки не відповідатимуть найвищі посадові особи, які не виконують якісно свої функції, ми будемо постійно рахувати наші втрати і збитки", - додав секретар РНБО.

Нагадаємо, вибухи боєприпасів на території арсеналу Міноборони поблизу Калинівки почалися близько 22:00 у вівторок. Прем'єр Володимир Гройсман заявив, що пожежа на складі виникла через підпал. Через НП постраждали дві жінки, їх госпіталізовано.

Військова прокуратура розслідує вибухи в Калинівці як диверсію.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос спростував інформацію про диверсійні групи в Калинівці, а прокуратура назвала чотири версії пожежі - за однією з них, бомбу підклали в снаряди перед їх доставкою на склад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram