ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі після пожежі в дитячому таборі батьки прийшли штурмувати мерію

Поліція застосувала газ і світлошумові гранати. 

В Одесі біля будівлі мерії близько 17:00 зібралися батьки дітей, які відпочивали в згорілому таборі "Вікторія", громадські активісти, патріоти, передає Думська.

Люди вимагають прибуття мера Одеси Труханова і його заступника Зінаїди Цвірінько. Вони спробували штурмувати будівлю, вибити двері. Під мерією з'явилися шини. 

О 18:00 напруга трохи спала, але облога будівлі тривала. Шини принесли прямо під ганок будівлі. Одне колесо кинули в поліцейського.

Після 19:00 протестувальники почали другу спробу штурму. Поліція застосувала газ і світлошумові гранати, відтісняючи тих, хто штурмував мерію. Між муніципалами й активістами сталася бійка. Їх розняли бійці Нацгвардії, які відокремили сторони одну від одної.

Після цього начальник ГУНП генерал Дмитро Головін пообіцяв комітету батьків на завтра зустріч з губернатором.

Як повідомлялося, в дитячому таборі "Вікторія" вночі 16 вересня внаслідок пожежі загинули три дівчинки.

Поліція затримала директора табору Петроса Саркісяна. Він також відсторонений від посади разом зі своїм заступником, який відповідав за пожежну безпеку. Також через трагедію,  що сталася в дитячому таборі "Вікторія", відсторонили від посади голову Київської райадміністрації Одеси Володимира Сушкова. Директор департаменту освіти Олена Буйневич сама подала у відставку.

Поліція Одеської області порушила кримінальне провадження за фактом пожежі. Попередня кваліфікація - ч.2 ст.270 Кримінального кодексу - порушення норм пожежної безпеки.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram