ГоловнаСуспільствоЖиття

Дві українки візьмуть участь у міжнародному конкурсі краси для дівчат на візках

"Головне показати всьому світу, що наша відмінність полягає лише в способі пересування". 

Дві українки візьмуть участь у міжнародному конкурсі краси для дівчат на візках
Фото: misswheelchairworld.com

Українки Оксана Кононець і Уляна Пчолкіна візьмуть участь у міжнародному конкурсі краси для дівчат на візках, який відбудеться у Варшаві з 28 вересня по 10 жовтня.

Про це пише "Громадське".

"Найголовніше в цьому конкурсі - все ж показати всьому світу, що наша відмінність полягає лише в способі пересування, і візок - це по суті «наші ноги». Що нам теж підвладні різні професії, спорт, подорожі, радість материнства й особисте щастя", - розповіла виданню Кононець.

За її словами, такий конкурс дасть можливість привернути увагу до проблем доступності та інклюзії в Україні. "На цьому етапі підготовки наразі я намагаюся сама знайти спонсорів для покриття витрат з підготовки до конкурсу, що неймовірно важко. Але я вірю в те, що в мене все вийде і я зможу ще раз заявити про Україну зі сцени такого престижного конкурсу", - додала дівчина. 

Інша учасниця, телеведуча Уляна Пчолкіна, раніше повідомила, що випадково дізналася про Miss Wheelchair World, а подавши заявку, майже відразу опинилася серед 25 учасниць.

Міжнародний конкурс відбуватиметься вперше. Як наголошується на сайті Miss Wheelchair World, головною метою заходу є не лише інтеграція людей з інвалідністю, а й можливість показати, що обмеження існує тільки в головах, а інвалідність не має бути показником людства. Ініціатором конкурсу є представниці фонду «Єдиний», які хотіли звернути увагу на питання жінок з інвалідністю в суспільстві.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram