ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція розслідує заворушення біля магазину, на якому стерли майданівські графіті

Відкрито кримінальне провадження.

Поліція розслідує заворушення біля магазину, на якому стерли майданівські графіті
Фото: Макс Требухов

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом пошкодження майна магазину елітних меблів "Емпоріум" на вулиці Грушевського, на фасаді якого напередодні стерли графіті, нанесені під час Революції гідності.

Про це повідомила речниця поліції Києва Оксана Блищик.

"Відкрили кримінальне провадження за фактом за ст. 194 Кримінального кодексу (умисне знищення або пошкодження чужого майна)", - сказала вона.

Ведеться розслідування.

Нагадаємо, "Ікони революції" з портретами і цитатами Лесі Українки, Івана Франка і Тараса Шевченка створив художник під ніком Sociopath 10 лютого 2014 року під час обстрілу Майдану. Вони знаходилися на самому початку вулиці Грушевського.

2 вересня 2017 року стало відомо, що графіті знищили. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом знищення майданівських графіті на вулиці Грушевського, 4, а активісти патріотичних організацій провели біля магазину меблів "Емпоріум" протестну акцію і розбили в ньому вікна.

Будинки по вулиці Грушевського (номер 1, 2, 3 і 4) були внесені до реєстру пам'яток місцевого значення міста Києва наказом Мінкульту від 15 жовтня 2014 роки (наказ №869). Назва об'єкта - "Місце бойових дій і масової загибелі громадян в районі вулиці Грушевського в Києві під час акцій протесту в лютому 2014 року", охоронний номер 937-Кв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram