ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція порушила справу через сутички на місці будівництва "будинку-стіни" в Одесі

Внаслідок інциденту двоє цивільних і один поліцейський зазнали незначних ушкоджень. 

Поліція порушила справу через сутички на місці будівництва "будинку-стіни" в Одесі
Фото: полиция Одесской области

За фактом знесення мітингувальниками частини споруджуваного об'єкта біля "будинку-стіни" в Одесі  розпочато кримінальне провадження. Інцидент кваліфіковано за ст.194 "Умисне знищення або пошкодження майна" та ст. 296 "Хуліганство" Кримінального кодексу України, інформує прес-служба обласної поліції.

Зазначається, що внаслідок інциденту двоє цивільних і один поліцейський зазнали незначних ушкоджень. Їм була надана медична допомога на місці події. 

За словами радника начальника ГУНП в Одеській області Руслана Форостяка, сьогодні радикально налаштовані активісти за підтримки місцевого населення увірвалися на будівельний майданчик і "завдали значної шкоди об'єкту будівництва". Зокрема, будинку, який зводиться впритул до вищеназваної пам'ятки, розташованої за адресою Воронцовський провулок, 4.

"Це сталося, попри заклики правоохоронців скерувати суспільну активність на адресу відповідних установ та органів місцевого самоврядування, до функцій яких належить розв'язання саме таких питань, як у цьому випадку з архітектурною пам'яткою "будинок-стіна", - зазначив Форостяк.

Він наголосив, що у правоохоронців не було можливості вдатися до рішучих дій силового характеру, з огляду на велику кількість жінок, людей старшого віку і цивільних осіб з числа місцевих мешканців кварталу, в якому відбувалися події. Поліцейські змушені були оточити місце подій, щоб запобігти можливим травмам громадян внаслідок стихійних дій учасників акції протесту.

Раніше повідомлялося, що в Одесі відбулися сутички з поліцією на місці скандальної забудови. У неділю вдень активісти націоналістичних організацій  утретє влаштували акцію біля знаменитого "будинку-стіни" у Воронцовському провулку Одеси. Спершу вони мирно збирали підписи про припинення будівництва особняка поблизу пам'ятки архітектури, а згодом вирушили громити будівництво.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram