ГоловнаСуспільствоВійна

У четвер в зоні АТО були поранені троє військових, сьогодні вже є один загиблий

"Шкільне" перемир'я зірвалося в перші ж години. 

У четвер в зоні АТО були поранені троє військових, сьогодні вже є один загиблий
Фото: Макс Левин

24 серпня, у День Незалежності України, в зоні проведення антитерористичної операції були поранені троє військових. Бойовики незаконних збройних формувань зробили 22 обстріли, повідомляється в  ранковому зведенні штабу.

Після 18-ї години російсько-окупаційні угруповання продовжували застосовувати озброєння, калібр якого перевищує 100 міліметрів, і вести активні бойові дії в районі Авдіївської промзони. Її обстрілювали з боку Ясинуватої, Яковлівка і Спартака з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецького озброєння, по Троїцькому бойовики вели вогонь з мінометів калібру 82 мм, випустивши не менш як 27 хв.

На луганському напрямку бойовики вели вогонь по околицях Катеринівка з мінометів калібру 120 мм, по Новотошківському і Новоолександрівці - з мінометів калібру 82 мм, Станиці Луганській - з великокаліберних кулеметів.

На приморському напрямку близько 20:00 обстріляли околиці Тарамчука з гранатометів і стрілецької зброї.

При цьому спікер штабу АТО Анатолій Стельмах в ефірі 112 каналу повідомив, що від початку доби вже є один загиблий боєць. Він загинув унаслідок збройного протистояння біля Талаківки Донецької області. "У нас зафіксовано два обстріли наших позицій - це, зокрема, поблизу населених пунктів Талаківка і Зайцеве. Поблизу Талаківки внаслідок збройного протистояння один наш військовослужбовець уже загинув", - розповів він.

Нагадаємо, що від опівночі 25 серпня мало початися нове, так зване "шкільне" перемир'я".   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram