ГоловнаСуспільствоЖиття

Силовики не дали кримським татарам провести пам'ятну акцію в Білогірську

Затримано одного з організаторів заходу.

Силовики не дали кримським татарам провести пам'ятну акцію в Білогірську
Фото: Скриншот видео

У місті Білогірськ в окупованому Криму силовики не дали кримським татарам провести масовий захід під приводом раптово виявленого "схрону боєприпасів" і затримали одного з організаторів заходу.

Відео з місця подій опублікував кримськотатарський активіст Наріман Джелялов, повідомляє в Фейсбуці "Кримська правозахисна група".

Співробітники поліції і ОМОН оточили кінну базу "Ковбой", де на 12 годину дня було заплановано проведення зустрічі кримчан, присвяченій 30-річчю масових мітингів кримських татар на Красній площі в Москві влітку 1987 року.

За інформацією очевидців, кілька десятків озброєних людей в масках і російська поліція перекрили вхід на територію бази відпочинку "Ковбой" в селі Ак'-К'ая (Біла Скеля) в Білогірську. Причиною таких дій силовики назвали нібито повідомлення про наявність на території бази "схрону зі зброєю".

За інформацією голови Меджлісу Рефата Чубарова, силовики затримали одного з організаторів заходу - Бекіра Умерова.

Нагадаємо, влітку 1987 року в Москві відбулася знаменита демонстрація кримських татар на Красній площі. Саме після цієї акції стало можливим масове повернення народу на Батьківщину - до Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram