ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинув один військовослужбовець, ще одного поранено

Ситуація в зоні АТО загострилася.

За добу на Донбасі загинув один військовослужбовець, ще одного поранено
Фото: Макс Левин

Упродовж минулої доби ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі загострилася. Бойовики не тільки істотно активізували обстріл позицій сил АТО уздовж лінії розмежування, але й застосовували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Найбільше збройних провокацій терористів, як і раніше, зафіксовано після 18:00. У результаті бойових дій один військовослужбовець загинув, ще один отримав поранення.

На Донецькому напрямку бойовики тричі з гранатометів обстрілювали укріплення військових на шахті Бутівка. По південних околицях Авдіївки кілька разів били з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї, а близько 22:00 застосовували міномет калібру 120 мм, зенітну установку, великокаліберні кулемети в Троїцькому. Також з мінометів обстрілювали позиції сил АТО в районі Майорська, Верхньоторецького і Зайцевого.

На Луганському напрямку терористи переважно використовували стрілецьку зброю. Увечері та вночі бойовики обстріляли опорні пункти військових у Новоолександрівці, Новотошківському і Станиці Луганській.

"Близько 19:00 у результаті обстрілу снайпером бойовиків позицій ЗСУ в Новозванівці отримав смертельне кульове поранення український військовий", - повідомили у штабі.

Найменше обстрілів було на Приморському напрямку. Однак і тут терористи зі стрілецької зброї обстрілювали сили АТО в Лебединському, а з гранатометів - у Талаківці.

Усього за минулу добу бойовики 34 рази порушили перемир'я. Українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь.

Нагадаємо, держсекретар США Рекс Тіллерсон висловив надію, що країни "нормандського формату" при взаємодії зі США зможуть досягти прогресу в урегулюванні ситуації на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram