ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві велосипедистам дозволили їздити по смугах руху транспорту

На проспекті Перова вже почали встановлювати спеціальні знаки.

У Києві велосипедистам дозволили їздити по смугах руху транспорту
Фото: Пресс-служба "Киевавтодора"

У Києві велосипедистам дозволили їздити по смугах руху для громадського транспорту, для цього встановлюють спеціальні знаки.

Про це повідомляє прес-служба "Київавтодору" у Фейсбуці.

Відзначається, що за останні кілька років кількість велосипедистів у столиці зросла майже вдвічі. Однак, у зв'язку з щільною забудовою столичних вулиць, не завжди є можливо збільшити геометричні параметри проїжджих частин доріг і облаштувати велосипедні доріжки.

"Вивчаючи зарубіжний досвід, фахівці корпорації вирішили перейняти практику, коли правила дорожнього руху дозволяють велосипедистам їздити смугами руху для громадського транспорту. Для цього передбачені спеціальні дорожні знаки. Відповідно до Міжнародної конвенції про дорожні знаки і сигнали, автобусні смуги, по яких дозволено рух на велосипеді позначаються знаком "Смуга руху маршрутних транспортних засобів" з табличкою, що велосипедистам дозволяється користуватися цією смугою. На додаток до цього також наноситься піктограма велосипеда безпосередньо на дорожнє покриття", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що практика існує в США, Франції, Англії, Бельгії, Румунії.

На сьогодні погоджено облаштування велосипедних доріжок на виділеній смузі для громадського транспорту на наступних вулицях: вул. Дружби Народів, вул. Валерія Лобановського, Чоколівський бульвар, вулиця Вадима Гетьмана, вул. Олександра Довженка, вулиця Олени Теліги, проспект Степана Бандери, Московський міст, проспект генерала Ватутіна, вул. Перова, вул. Визволителів, вул. Будівельників і проспект Миру.

На проспекті Перова вже почали встановлювати знаки.

Нагадаємо, у вересні 2015 року в Києві відкрили велосипедну доріжку за маршрутом Троєщина - Європейська площа".

У березні цього року КМДА розпорядилася побудувати пішохідно-велосипедний міст між Хрещатим парком та Володимирською гіркою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram