ГоловнаСуспільствоПодії

Дві туристки з Німеччини вбиті в результаті нападу на готель в Хургаді (оновлено)

Двоє з чотирьох потерпілих - громадяни Чехії.

На курорті Хургада в Єгипті невідомий напав з ножем на постояльців готелю, в результаті загинули двоє людей, є поранені. Про це повідомляє Republic з посиланням на Reuters.

Фото: @amrsalama

"На мешканців готелю в Єгипті напали з ножем, двоє українських туристів загинули", - йдеться в повідомленні.

Поранення отримали ще четверо. Мотив нападника невідомий.

У міністерстві внутрішніх справ Єгипту повідомили, що, за попередніми даними, нападник приплив до готелю з сусіднього пляжу. За інформацією ЗМІ, його заарештували відразу після нападу.

Фото: @amrsalama

У відомстві повідомили про шістьох постраждалих, не уточнивши, чи є серед них загиблі і якої національності.

Судячи з фотографій, які опубліковані арабськими ЗМІ, напад стався в готелі Sunny Days El Palacio.

Оновлення. Інформація, що серед загиблих під час нападу на готель в Єгипті були громадяни України, яка з'явилася спочатку, наразі не підтверджена офіційно. Про це повідомив надзвичайний і повноважний посол України в Єгипті Геннадій Латій в ефірі "112 Україна".

"Кілька останніх годин ми з'ясовували ситуацію. Сьогодні після обіду стався теракт, троє осіб напали на туристів, які у курортному місті Хургада відпочивали в двох готелях Zahabia [у якого немає свого пляжу] і Sunny Days El Palacio. Станом на сьогодні ми не підтверджуємо те, що серед постраждалих є громадяни України. За нашою інформацією, загинули дві людини, інформація трохи різниться, це можуть бути громадяни чи Німеччині, чи Вірменії. Також є одна поранена. Вона не громадянка України, але народжена в Україні пані Михайленко Олена Іванівна, але вона є громадянкою РФ. Ми продовжуємо працювати", - заявив Латій.

Оновлення. Загиблі під час нападу були громадянками Німеччини, а не України. Про це повідомив представник служби безпеки регіону Червоного моря генерал Мохамед ель-Хамзаві, передає Reuters.

Він також додав, що двоє з чотирьох потерпілих - громадяни Чехії.

Оновлення 21:10. Як повідомляє АР, серед поранених троє туристів із Сербії, двоє з України і один з Польщі. Зловмисник штрикнув їх в обличчя, шию і ноги.

Оновлення 22:45. Нападник на туристів у Єгипті навмисно атакував іноземців, передає AP з посиланням на співробітника служби безпеки Єгипту.

За словами чиновника, 20-річний нападник під час нападу на туристів закликав персонал готелю триматися від нього подалі, оскільки він не хотів поранити єгиптян.

Зловмисник був одягнений у чорну футболку та сині джинси і носив ніж.

Нагадаємо, МЗС України рекомендувало утриматися від поїздок до Єгипту через складну ситуацію з безпекою в цій країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram