ГоловнаСуспільствоЖиття

Ryanair оголосив про скасування польотів в Україну

Україна наразі недостатньо зріла і надійна для інвестування.

Ryanair оголосив про скасування польотів в Україну
Фото: Hyser

Найбільша в Європі лоукост-авіакомпанія Ryanair скасувала запланований вихід на український ринок авіаперевезень.

Про це повідомили в прес-службі компанії, передає Громадське.

У Ryanair зазначили, що не змогли дійти згоди з українським аеропортом "Бориспіль" у виконанні умов, які раніше обговорювалися з Міністерством інфраструктури України.

"На жаль, Київський аеропорт натомість вирішив захистити авіаквитки за високою ціною (зокрема Міжнародні Авіалінії України) і позбавив українських споживачів доступу до найдешевших в Європі квитків", - повідомили в компанії і додали, що "немає вибору, крім як скасувати 4 нові маршрути з Києва і 7 нових львівських маршрутів".

"Від імені українських відвідувачів та споживачів ми шкодуємо, що Київський аеропорт продемонстрував, що Україна наразі недостатньо зріла і надійна для інвестування коштів авіакомпанії Ryanair", - заявив головний комерційний директор Ryanair Девід О'Браєн.

Він додав, що шкодує про те, що "Львівський аеропорт став жертвою рішення Київського аеропорту".

Надалі компанія планує передати потужності, які передбачалися для України, іншим країнам, наприклад, Німеччині.

Також Ryanair повідомили, що люди, які вже придбали квитки на рейси, електронною поштою повинні звернутися у компанію для відшкодування.

Нагадаємо, Ryanair заявив про свій вихід на український ринок 15 березня. Лоу-кост планував почати польоти з "Борисполя" 6 вересня.

5 липня "Бориспіль" заявив, що направив Ryanair свій варіант договору про умови обслуговування авіакомпанії. Сьогодні, 10 липня, аеропорт "Бориспіль" відмовився враховувати низку вимог Ryanair, оцінивши ймовірні збитки від роботи авіакомпанії у 2 млрд грн на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram