ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна і Китай хочуть разом досліджувати Місяць і Марс

Делегація Державного космічного агентства відвідала КНР.

Україна і Китай хочуть разом досліджувати Місяць і Марс
Фото: nkau.gov.ua

Україна і Китай готові обговорювати нові спільні проекти з виведення на орбіту українських супутників, а також у рамках програми дослідження Місяця і Марса.

Про це повідомляє Державне космічне агентство України за підсумками візиту в Китай.

"Китайська сторона запропонувала розглянути можливість участі України в розвитку інформаційного космічного коридору "Один пояс, один шлях", що є інтегрованою супутниковою системою навігації, зв'язку і дистанційного зондування Землі, використання якої сприятиме економічному розвитку країн - учасниць проекту", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в рамках візиту українська делегація взяла участь у заходах, присвячених запуску китайської ракети-носія "Великий похід-5", провела зустрічі з віце-президентом Китайської національної космічної адміністрації У Яньхуа, віце-президентом Китайської корпорації аерокосмічної науки Ян Баохуа і іншими.

Під час зустрічі сторони досягли домовленості про розширення переліку спільних проектів у рамках Програми українсько-китайської співпраці в галузі космосу на 2016-2020 роки.

Нагадаємо, влада США в партнерстві з приватними компаніями має намір здійснити пілотований політ на Марс 2030-х років. Голова компанії SpaceX Ілон Маск вважає, що при сучасних технологіях квиток на Марс коштуватиме близько $10 мільярдів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram