ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинув один боєць, троє отримали поранення

Бойовики 35 разів порушили режим припинення вогню.

За добу на Донбасі загинув один боєць, троє отримали поранення
Погибший на фронте Александр Попов
Фото: dumskaya.net

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі бойовики 35 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових. У половині випадків терористи застосовували міномети різних калібрів і один раз - ствольну артилерію. Також укотре було обстріляно один з прифронтових населених пунктів.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

"У результаті ворожих обстрілів один український воїн учора, на жаль, загинув. Ще троє бійців сил АТО отримали поранення і бойові травми", - йдеться в повідомленні.

"Думская" пише, що втрат зазнала 28-ма окрема мехбригади, яка виконує зараз завдання командування в районі Волновахи Донецької області. Це сталося в бою з розвідгрупою противника.

Загиблий - 40-річний Олександр Попов. У нього влучили з гранатомета.

На Приморському напрямку терористи дев'ять разів порушили перемир'я. Використовуючи міномети і піхотне озброєння, бойовики обстрілювали позиції ЗСУ в районі Лебединського, Водяного, Павлополя, Гнутового, Красногорівки і Мар'їнки. З гранатометів різних модифікацій били по опорних пунктах сил АТО поблизу Тарамчука і Талаківки. Більшість із цих обстрілів відбулися вже після заходу сонця.

На цьому самому напрямку терористи в неділю вдень з міномета калібру 120 мм обстріляли житловий квартал Красногорівки. На щастя, в результаті цього обстрілу ніхто з місцевих жителів не постраждав.

На Донецькому напрямку бойовики знову активізувалися в районі Авдіївки, де кілька разів обстрілювали оборонні укріплення ЗСУ зі 120-міліметрових мінометів, гранатометів і стрілецької зброї. А близько 21:00 неділі випустили по українських воїнах близько п'яти снарядів з артилерійських систем калібру 122 мм. На північний схід від Авдіївки - неподалік Кам'янки і Новоселівки Другої - також неодноразово відкривали вогонь з мінометів, різних зразків піхотного озброєння, а також протитанкового ракетного комплексу і зенітної установки. Під обстріл з мінометів потрапили також наші опорні пункти в районі Луганського і Верхньоторецького. Усього на цій частині фронту було зафіксовано 11 ворожих збройних провокацій.

На Луганському напрямку бойовики застосовували зброю найбільш активно - протягом доби було зафіксовано 15 обстрілів. У штабі відзначають відносне загострення ситуації в районі Бахмутської траси, де терористи ввечері протягом декількох годин щільним вогнем зі 120-міліметрових і 82-міліметрових мінометів, а також з менш потужного озброєння накривали позиції військових поблизу Кримського. З мінометів обстрілювали Трьохізбенку і Щастя.

Нагадаємо, у прифронтовому місті Торецьку (колишній Дзержинськ) Донецької області склалася надзвичайно складна ситуація з водопостачанням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram