ГоловнаСуспільствоЖиття

Дві американські компанії хочуть розвивати судноплавство в Україні, - Омелян

Міжнародні організації бачать достатній потенціал у перевезеннях вантажів річкою.

Дві американські компанії хочуть розвивати судноплавство в Україні, - Омелян
Судно "Почаев"
Фото: http://vmsu.info

Як мінімум дві компанії зі Сполучених Штатів  висловили намір взяти участь у розвитку річкового судноплавства в Україні.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян за підсумками поїздки в США, передає "Центр транспортних стратегій".

"Відрядження до Вашингтона було успішним ... Було проведено більше десятка зустрічей з членами Конгресу від Республіканської та Демократичної партій, проведені перемови з керівництвом департаментів транспорту, торгівлі, фінансів, Держдепу, а також низкою американських компаній ... З обговореного: компанії General Electric і Greenbrier готові до серйозних інвестицій у залізничному секторі України вже з цієї осені, мінімум дві американські компанії мають намір розвивати річкове судноплавство, будувати баржі в Україні", - розповів міністр.

Раніше в Києві Мінінфраструктури за підтримки Посольства Нідерландів провело конференцію "Дніпро в європейському фарватері", де заявлялося, що міжнародні організації бачать достатній потенціал у перевезеннях вантажів по річці. 

Також керівник компанії "Нібулон" заявив про намір 2018 року відродити перевезення вантажів по річці Десні.

Крім того, за оновлення українського флоту має намір взятися Українське Дунайське пароплавство - тут запустили проект будівництва барж на базі старих ліхтерів.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури працює над відновленням повноцінного пасажирського сполучення річкою Дніпро.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram