ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ порушила справу проти Мельничука і "Айдару" за розбій, - потерпілий

Розслідування ще однієї справи вже завершено, вона перебуває в суді.

СБУ порушила справу проти Мельничука і "Айдару" за розбій, - потерпілий
Фото: EPA/UPG

Служба безпеки відкрила кримінальне провадження за фактом розбійного нападу депутата Верховної Ради, колишнього командира батальйону "Айдар" Сергія Мельничука та підлеглих йому бійців на приватне домоволодіння в Новосвітлівці Луганської області в серпні 2014 року.

Про це повідомили місцеві жителі Володимир Винник та Андрій Сухаревський, яких визнано потерпілими в цьому процесі.

За словами Винника, кримінальне провадження було відкрито у вересні 2016 року за його заявою, яку правоохоронці відмовлялися розглядати більш ніж три роки. Справу розслідують за статтею "створення терористичної групи" і "розбій".

Винник наголосив, що "поважає Мельничука за участь у подіях на Майдані і в АТО", але вважає неприпустимим участь його і його підлеглих у грабежах і мародерстві.

Він розповів, що 15 серпня 2014 року о 5-й годині ранку в його будинок увірвалися близько 10 п'яних бійців "Айдару" й особисто Мельничук. Вони побили його зятя Андрія Сухаревського, вкрали два автомобілі та викрали 11 400 доларів і 5 600 гривень.

"Я прошу Вас розмежовувати, де злочин, а де героїчний вчинок", - сказав Винник.

Він розповів, що в серпні 2014 року "айдарівці" розграбували і знищили практично все селище Новосвітлівка. За його словами, близько 95% будинків у селищі були розграбовані, в результаті бойових дій загинуло більш ніж 200 місцевих жителів.

Також, за словами потерпілого, розслідування ще однієї справи проти Мельничука і низки бійців "Айдару" вже завершено, вона перебуває в суді, але обвинувачені вже понад рік затягують її розгляд. Наступне підготовче засідання має відбутися 23 червня.

Нагадаємо, раніше СБУ допитала Мельничука як свідка у справі про створення терористичної організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram