ГоловнаСуспільствоПодії

Організатори Маршу рівності відмовилися нести відповідальність за скандальні плакати

Учасникам ходи пропонували інші гасла.

Організатори Маршу рівності відмовилися нести відповідальність за скандальні плакати
Фото: facebook.com/oleg.khavych

Оргкомітет Маршу рівності (КиївПрайд-2017) оприлюднив офіційну заяву про скандальні плакати, які були помічені на заході.

Нагадаємо, на Марші рівності зауважили плакати з написами Make love, not civil war; "Смерть нації, квір ворогам", "До біса ваш патріотизм, наш вибір - фемінізм".

У заяві оргкомітету зазначено, що гаслом нинішнього Маршу рівності були слова "Країна для всіх!". Крім того, під час маршу організатори пропонували учасникам такі гасла: "Права людини понад усе!"; "Права людини - моя гордість!"; "Бунтуй, кохай, права не віддавай!"; "Всі різні - всі рівні!".

"Всі інші гасла і плакати, які можна було побачити чи почути на Марші, є особистою позицією їх авторів і їх не можна розглядати як позицію організаторів. Згідно з Керівними принципами ОБСЄ зі свободи мирних зібрань, організатори не несуть відповідальності за дії окремих учасників", - сказано в повідомленні.

Засудження скандальних гасел у заяві немає.

У неділю в Києві пройшов "Марш рівності КиївПрайд-2017". Після завершення заходу в результаті нападів постраждали 10 учасників ходи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram