ГоловнаСуспільствоВійна

Сили АТО не зазнали втрат з початку дня

Зафіксовано 20 обстрілів.

Сили АТО не зазнали втрат з початку дня
Фото: EPA/UPG

З початку доби бойовики на Донбасі 20 разів порушували режим припинення вогню, проте втрат серед українських військових в результаті бойових дій сьогодні не було.

На Приморському напрямку близько 7:00 бойовики з реактивних систем залпового вогню обстріляли житлові квартали Мар'їнки. У результаті обстрілу було пошкоджено декілька будинків. Стіни будівель посікло осколками, пошкоджено дахи та присадибні споруди, вибито скло. На щастя, серед місцевих жителів постраждалих немає, повідомляє штаб АТО.

На тій же ділянці фронту, а також у Павлополі бойовики били з 120-мм мінометів. А поблизу Красногорівки удень застосовували міномети калібру 82 мм. Крім того, в районі Широкиного, Водяного, Лебединського, Талаківки і Чермалика противник вів вогонь з гранатометів різних модифікацій, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку ще до світанку російсько-терористичні бандформування з передмістя окупованої Горлівки провели щільний обстріл позицій ЗСУ поблизу селища Південне з артилерії калібру 122 мм. Також загарбники інтенсивно обстрілювали опорні пункти сил АТО в районі Кам'янки з танків і мінометів калібру 120 мм. У другій половині дня під вогнем противника з 82-мм мінометів і великокаліберних кулеметів опинилися оборонні укріплення українських військових неподалік Новолуганського. Крім того, у Верхньоторецькому, а також в районі Кам'янки і в південному передмісті Авдіївки загарбники вели вогонь з гранатометів і стрілецької зброї різного калібру.

На Луганському напрямку окупанти дещо знизили свою активність. Ще в темний час доби противник намагався спровокувати сили АТО в районі Новозванівки, обстрілюючи їх зі стрілецької зброї. Також бандити били з ручних протитанкових гранатометів поблизу селища Малинове. Удень бойовики здійснили обстріл невисокої інтенсивності з мінометів калібру 82 мм по одному з опорних пунктів поблизу Катеринівки.

Нагадаємо, вчора на Донбасі загинув мирний житель, були поранені троє військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram