ГоловнаСуспільствоЖиття

У перший день безвізу число тих, хто перетинає західний кордон, зросло на 7%, - ДФС

Найбільше пасажирів виїхало в зоні діяльності Львівської митниці.

У перший день безвізу число тих, хто перетинає західний кордон, зросло на 7%, - ДФС
Фото: ubr.ua

Загальна кількість пасажирів, які перетнули митний кордон 11 червня, в перший день безвізового режиму з Європейським Союзом, зросла на 7% - до 53,43 тис. осіб.

Про це повідомляють на сайті Державної фіскальної служби з посиланням на митниці Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької областей.

Найбільше пасажирів виїхало через кордон у зоні діяльності Львівської митниці - 25,03 тис. із середньодобовим показником для цієї митниці 23,60 тис. і Закарпатській - 17,96 тис. із середньодобовим 14,01 тис.

Також було оформлено 16,26 тис. легкових і 2,34 тис. вантажних автомобілів, що на 16% і 18% відповідно вище від середньодобових показників 2017 року.

Відзначається, що на сайті ДФС у режимі on-line працює сервіс "Кордон", за допомогою якого можна перевірити завантаженість пунктів пропуску і планувати оптимальний маршрут і розрахувати час на перетин кордону.

Нагадаємо, з 00:01 11 червня безвізовий режим між Україною і ЄС набув чинності. Громадяни України можуть в'їжджати за біометричним паспортом у 26 країн-членів ЄС, окрім Великобританії та Ірландії (Австрія, Бельгія, Болгарія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швеція та Естонія).

Також українці зможуть відвідати за біометричним паспортом ще чотири держави, що входять у Шенгенську зону, але не перебувають у складі ЄС: Швейцарію, Норвегію, Ісландію та Ліхтенштейн.

Як проходить перетин кордону в потязі Київ-Перемишль, читайте в блозі нашого журналіста Олександра Рудоманова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram