ГоловнаСуспільствоЖиття

У анексованому Криму розпочалися навчання ФСБ Росії

У навчаннях візьмуть участь до 2 тис. військових, а також бронетехніка, авіація і флот.

У анексованому Криму розпочалися навчання ФСБ Росії
Фото: vesti.ru

У анексованому Росією Криму підрозділи спецпризначення Федеральної служби безпеки з 24 по 29 травня проведуть навчання із запобігання терактам і диверсіям.

Про це повідомляє ТАСС.

Навчання проходитимуть на морських об'єктах "Чорноморнафтогазу" і в готельному комплексі в Євпаторії. У них візьмуть участь до 2 тис. військовослужбовців, а також бронетехніка, авіація і флот.

"Протягом навчання буде перевірено стан бойової готовності підрозділів Центру спеціального призначення (ЦСП) ФСБ РФ до дій із припинення терористичних актів та ліквідації диверсійних груп умовного противника на території півострова і в морській акваторії", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, після анексії Криму і початку АТО на сході України у 2014 році Росія провела велику кількість раптових армійських перевірок і військових навчань. Країни Заходу неодноразово висловлювали занепокоєння із цього приводу.

У березні на півострові пройшли масштабні навчання російських повітряно-десантних військ з бойовою стрільбою за участю Чорноморського флоту і авіації. Раніше в січні Москва розмістила в анексованому Криму - у районі Феодосії - додаткові зенітні ракетні системи С-400 "Тріумф".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram