ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби на Донбасі поранено одного військовослужбовця

Бойовики понад 20 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

З початку доби на Донбасі поранено одного військовослужбовця
Фото: Макс Левин

З початку доби бойовики понад 20 разів відкривали вогонь по позиціях українських військовослужбовців у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі, зокрема, застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Приморському напрямку зафіксовано кілька випадків порушення режиму припинення вогню. Опівдні бойовики обстріляли позиції ЗСУ біля Чермалика зі 120-мм мінометів. Також протягом дня з гранатометів різних систем і стрілецької зброї обстрілювали опорні пункти сил АТО в районі Широкиного, Лебединського, Водяного, Талаківки. В районі Мар'їнки вели вогонь з великокаліберних кулеметів, там же "працював" ворожий снайпер.

На Донецькому напрямку близько 6 години ранку бойовики обстріляли оборонні укріплення сил АТО в передмісті Авдіївки з мінометів калібру 120 мм, озброєння танка, гранатометів і стрілецької зброї. Також зі 120-мм мінометів противник бив в районі Кам'янки, з мінометів калібру 82 мм - в районі Зайцевого. Поблизу Верхньоторецького і Пісків терористи вели вогонь з гранатометів різних модифікацій і стрілецької зброї.

Близько 16:00 бойовики обстріляли житловий сектор Авдіївки, застосувавши реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град". Чотири будинки за чотирма різними адресами зруйновані вщент, десятки - пошкоджені. Одного мирного жителя поранено.

На Луганському напрямку бойовики кілька разів з автоматичних станкових гранатометів обстрілювали позиції сил АТО в районі Кримського і Донця. По українських воїнах, які тримають оборону біля Новотошківського, вів вогонь ворожий снайпер.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні АТО зафіксовано 59 обстрілів з боку бойовиків. Четверо українських військовослужбовців отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram