ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ накрила два цехи з виготовлення підробленої "брендової" кави

Під час обшуків вилучено близько 10 тонн готової продукції.

СБУ накрила два цехи з виготовлення підробленої "брендової" кави
Фото: пресс-служба СБУ

Співробітники Служби безпеки в Київській області припинили діяльність двох підпільних цехів із виготовлення контрафактної кави під виглядом відомих брендів.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Виробниче та фасувальне обладнання розміщувалося в приватних будинках і віддалених промислових зонах на території області. Готова продукція зберігалася на орендованих складах. За попередніми висновками експертів, ділки підмішували до низькоякісної кави різні харчові добавки.

Збут контрафакту відбувався у всіх регіонах України, в тому числі вперше був зафіксований у Харківській області. Клієнтами в основному були власники невеликих магазинів і кафе. Також зловмисники планували постачати підробку на тимчасово окуповані території.

Співробітники спецслужби припинили діяльність двох підпільних цехів, а також двох друкарень, де виготовляли тару й упаковку.

Фото: Прес-служба СБУ

Під час обшуків було виявлено обладнання для виготовлення та фасування, прес-форми з логотипами іноземних фірм, десятки тисяч одиниць пакувальної тари, етикеток з назвами і фірмовими наклейками. Також було вилучено близько 10 тис. тонн сировини і готової підробленої продукції.

Нагадаємо, в березні в Києві "накрили" підпільный цех з виготовлення рахат-лукуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram