ГоловнаСуспільствоЖиття

На кордоні з Польщею у громадян України та Туреччини вилучили 35 кг бурштину

Камені були заховані в схованках, обладнаних в автомобілях.

На кордоні з Польщею у громадян України та Туреччини вилучили 35 кг бурштину
Фото: dpsu.gov.ua

Українські прикордонники на пункті пропуску "Рава-Руська" у Львівській області вилучили 35 кг бурштину, захованого в автомобілях.

Про це повідомляється на сайті Держприкордонслужби. Близько 2 години ночі прикордонники зупинили автомобіль "Шкода", за кермом якого перебував громадянин Туреччини.

"Для перетину кордону чоловік обрав смугу руху «зелений коридор», проте виходячи з індикаторів ризиків прикордонники ініціювали проведення поглибленого огляду. Під час додаткової перевірки за допомогою технічних засобів у паливному баку, запасному колесі і передньому бампері було виявлено понад 30 кг необробленого бурштину різних розмірів", - наголошується в повідомленні.

Фото: dpsu.gov.ua

Фото: dpsu.gov.ua

Через деякий час на КП прибув автомобіль "Пежо" з громадянами України. Водій також вибрав для контролю "зелений коридор", але теж був спрямований на поглиблену перевірку.

"Як результат, у порожнині переднього бампера і панелі приладів прикордонники і митники отримали 4,3 кг бурштину", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, за даними Нацполіції, обіг нелегального українського бурштину становить 99% від обсягу продажів на Гданській біржі - 10 тонн у день, хоча офіційно Україна видобуває 5 тонн бурштину на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram