ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі поранено сімох військовослужбовців (оновлено)

Бойовики застосували "Гради" на Луганському напрямку.

За добу на Донбасі поранено сімох військовослужбовців (оновлено)
Фото: Макс Левин

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі має ознаки ескалації конфлікту - число обстрілів позицій українських військових з боку бойовиків збільшилося до 55. У результаті четверо бійців отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуці.

На Приморському напрямку зафіксовано 26 обстрілів. У п'ятницю ввечері, використовуючи заборонені міномети калібру 120 мм, бойовики обстрілювали позиції ЗСУ в районі Широкиного і Гнутового. Також опорні пункти біля Широкиного і Бердянського знову опинилися під ворожим вогнем з 122-мм артилерійських систем. З гранатометів і стрілецької зброї обстрілювали Водяне, Павлопіль, Новогригорівку та ще низку населених пунктів. У районі Мар'їнки і Красногорівки відкривали вогонь з 82-мм мінометів і легкого озброєння.

Одна з ворожих мін калібру 82 мм потрапила в житловий квартал Красногорівки. На щастя, руйнувань і постраждалих серед цивільних осіб немає.

На Донецькому напрямку бойовики відкривали вогонь 16 разів. Найскладнішою ситуація залишається в південному і східному передмісті Авдіївки. З настанням сутінків терористи обстрілювали українських бійців на цій ділянці фронту з 120-мм і 82-мм мінометів, а також стрілецької зброї та гранатометів. На північному сході від Верхньоторецького били з мінометів калібру 82 мм і стрілецької зброї. На Світлодарській дузі в черговий раз з озброєння БМП і великокаліберних кулеметів були обстріляні захисники Луганського.

На Луганському напрямку протягом минулої доби зафіксовано 13 обстрілів, в тому числі з використанням важкого артилерійського озброєння і реактивних систем залпового вогню. Пізно ввечері бойовики обстрілювали позиції сил АТО біля Троїцького з РСЗВ "Град", 152-мм і 122-мм артилерійських систем. Також зі ствольної артилерії калібру 122 мм били по позиціях ЗСУ в районі Новоолександрівки, а з 120-мм і 82-мм мінометів - неподалік Новозванівки і Попасної. Зі стрілецької зброї і гранатометів також обстрілювали Валуйське, Кримське і Станицю Луганську.

Оновлення. За минулу добу в зоні АТО ніхто з українських військових не загинув, але семеро бійців отримали поранення і травми. Про це повідомив спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.

"У зоні проведення АТО ситуація значно загострилася. Російські окупаційні війська збільшили кількість і інтенсивність обстрілів. Зокрема, використовували системи залпового вогню "Град" і ствольної артилерії. Кількість снарядів, випущених по українських військових, перевищила 400", - сказав він.

Нагадаємо, в п'ятницю бойовики обстріляли представників Міжнародного комітету Червоного Хреста під час проведення гуманітарної акції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram