ГоловнаСуспільствоПодії

Суд заарештував організатора мітингу за "Рівненську народну республіку"

Судячи з усього, йдеться про Юрія Клейноса.

Суд заарештував організатора мітингу за "Рівненську народну республіку"
Юрий Клейнос на акции
Фото: Стоп-кадр с видео

Суд застосував до жителя Києва, підозрюваного в організації мітингу за створення "Рівненської народної республіки", запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави.

Про це повідомляє прокуратура Рівненської області.

32-річному киянину повідомлено про підозру у вчиненні закінченого замаху на посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч.2 ст. 15, ч. 2 ст. 110 КК України).

"Як встановлено, підозрюваний організував спробу проведення 10.05.2017 несанкціонованого мітингу в м.Рівне, на якому із залученням за винагороду групи осіб (в т.ч. так званих "стримерів") намагався вчинити дії, спрямовані на посягання на територіальну цілісність і недоторканність України шляхом здійснення публічних закликів і розповсюдження матеріалів із закликами щодо таких дій", - сказано в повідомленні.

Хоча акцію біля будівлі Рівненської обласної державної адміністрації відразу припинили правоохоронці спільно з місцевими активістами, її використовувала низка російських ЗМІ, наприклад, під заголовками "Неонацисти влаштували бійку з копачами бурштину в Рівному".

"В учасників акції вилучені плакати і листівки з гаслами "Рівненська Республіка", "Янтар - надбання Рівненської народної республіки" та інші", - повідомляє прокуратура.

Підозрюваному загрожує від 5 до 10 років в'язниці.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, мітинг 10 травня, як і аналогічну акцію 3 травня, організував 32-річний киянин Юрій Клейнос. Клейнос неодноразово називав себе одним з ініціаторів створення організації "Білий молот". При цьому він за останні три роки неодноразово бував у Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram