ГоловнаСуспільствоЖиття

За участь у заворушеннях 9 травня у Дніпрі тітушкам платили по 600 гривень, - МВС

Встановлено 15 осіб, причетних до побиття ветеранів АТО.

За участь у заворушеннях 9 травня у Дніпрі тітушкам платили по 600 гривень, - МВС
Фото: mvs.gov.ua

На сьогодні встановлено 15 осіб, які можуть бути причетними до побиття ветеранів АТО в Дніпрі під час заходів 9 травня.

Про це повідомив начальник кримінальної поліції ГУНП Дніпропетровської області Олег Грозь, повідомляється на сайті МВС.

Сімох підозрюваних затримали, трьом з них повідомлено про підозру за ст. 350, 294 Кримінального кодексу. Стосовно двох осіб проводять слідчі дії. Ще одному затриманому за ч. 2 ст. 296 і ст. 294 Кримінального кодексу суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб. П'ятьом підозрюваним обирають запобіжний захід, ще трьом готують оголошення про підозру.

"Усі затримані - молоді чоловіки спортивної статури, деякі з них працювали в охоронних структурах міста. Є інформація, що за участь у заході їм платили по 600 гривень. Також серед затриманих є особа, яка фінансувала учасників заворушень. Слідство працює над упізнання всіх учасників бійки, але головним завданням залишається встановити організатора провокацій", - йдеться в повідомленні.

У розслідуванні задіяно 15 слідчих прокуратури і поліції, проведено 20 обшуків. 10 осіб визнано потерпілими.

Нагадаємо, під час святкування 9 травня в Дніпрі сталася масова бійка. Біля пам'ятника Слави кілька десятків активістів і ветеранів АТО зажадали відмовитися від використання партійної символіки в учасників колони Опозиційного блоку на чолі з Вілкулом. Люди спортивної статури з колони разом з поліцією побили атошників. Голова МВС Арсен Аваков звільнив начальників обласної та міської поліції в зв'язку з інцидентом і призначив розслідування. Затримано 12 осіб з-поміж тих, хто бив ветеранів АТО. Голова МВС пообіцяв, що результати розслідування сутичок у Дніпрі будуть відомі до 10 липня.

11 травня слідчі допитали депутата від Опозиційного блоку Олександра Вілкула у справі про сутички, як повідомляють - як свідка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram