ГоловнаСуспільствоВійна

Майже половині переселенців в Україні грошей вистачає тільки на їжу

Державна допомога є їхнім основним джерелом доходів.

Майже половині переселенців в Україні грошей вистачає тільки на їжу
Фото: Макс Левин

У п'ятницю, 12 травня, в Києві було представлено звіт Національної системи моніторингу ситуації з внутрішньо переміщеними особами, в рамках якого було опитано понад 4 тисячі переселенців у 24 областях України і в Києві.

Згідно з дослідженням, 45% переселенців відчувають сильні труднощі з грошима, їх вистачає тільки на їжу. У 59% респондентів державна допомога переселенця є основним джерелом доходів.

Опитування показало, що лише 5% переселенців заробляють більш ніж 11 тис. гривень, 8% - 7-11 тис. гривень, 21% - 5-7 тис. гривень, 26% - 3-5 тис. гривень, 21% - 1,5-3 тис. гривень, 4% - менш ніж 1,5 тис. гривень, а 15% - було важко відповісти на запитання.

Знайти роботу після переїзду вдалося 41,5% переміщених осіб. 27,6% переселенців не працевлаштувалися, а 30,9% - пенсіонери, люди з інвалідністю та які перебувають у відпустці по догляду за дитиною.

Переважна більшість переселенців орендує житло (квартиру, будинок або кімнату) після переїзду. 22% переселенців проживають у приймаючій сім'ї, 6% - у колективних центрах, 3% - в гуртожитках, 1% - у власному житлі, 2% - в іншому житлі.

Для 27% опитаних житло - найпроблемніше питання.

Нагадаємо, на кінець квітня Мінсоцполітики поставило на облік майже 1,6 млн вимушених переселенців із зони проведення антитерористичної операції і анексованого Росією Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram