ГоловнаСуспільствоВійна

Помер боєць АТО Ковальський, важко поранений під Савур-Могилою в липні 2014 року

Військового поранив 27 липня 2014 року снайпер бойовиків.

Помер боєць АТО Ковальський, важко поранений під Савур-Могилою в липні 2014 року
Валентин Ковальский
Фото: facebook.com/PozyvnoyAskold

У п'ятницю, 5 травня, помер український військовослужбовець Валентин Ковальський, який отримав тяжке поранення в липні 2014 року в боях з окупаційними військами під Савур-Могилою на Донбасі.

Про це повідомив у Фейсбуці офіцер ЗСУ, учасник АТО Валерій Логінов (Аскольд).

Ковальський був контрактником у роті снайперів 95-ї бригади високомобільних військ. До війни на Донбасі відслужив строкову службу в армії у військах МВС у Донецьку, потім вступив на заочне навчання до Житомирського університету, за фахом інженер-механік.

"Ще на початку весни стояв на Арабатській стрілці під Генічеськом у Херсонській області. Там тоді було дуже "гаряче". Потім його перекинули під Слов'янськ. На Карачуні він перебував до самого падіння телевежі. У чистому полі, під постійним обстрілом. А потім був наказ і марш-кидок на кордон з агресором - до Шахтарського району під Савур-Могилу. Зараз нема сенсу розповідати про значення Савур-Могили і ті жорстокі бої, які там йшли з російськими підрозділами", - написав Логінов.

Ковальського поранено 27 липня 2014 року. Снайперська куля калібру 7,62 мм (патрон СВД - снайперської гвинтівки Драгунова) увійшла в ділянці стегна і, пробивши таз, прошила тіло наскрізь. Після чого, вдарившись об металеву пластину бронежилета, рикошетом увійшла в черевну порожнину, пошкодивши кишечник. На операційний стіл госпіталю в Харкові Валентин потрапив тільки через дев'ять годин після поранення, вже з важким перитонітом.

За два роки він переніс велику кількість операцій.

"Два роки боротьби за життя. Молодий, сильний організм вичерпав свій ресурс. Валентин помер 5 травня ... Валентину Ковальському було неповних 26 років. До свого 26-го дня народження він не дожив всього чотири дні", - додав Логінов.

Нагадаємо, запеклі бої за Савур-Могилу тривали весь серпень 2014 року і завершилися здачею висоти. У грудні 2015 року над курганом, що вже перебував під контролем бойовиків, невідомі вивісили прапор України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram