ГоловнаСуспільствоЖиття

Державіаслужба обмежила польоти в радіусі 15 км від місця проведення Євробачення

Обмеження не поширюються на регулярні та чартерні рейси.

Державіаслужба обмежила польоти в радіусі 15 км від місця проведення Євробачення
Фото: EPA/UPG

Державна авіаційна служба ввела обмеження на польоти в радіусі 15 км від Міжнародного виставкового центру в Києві до висоти 1,5 км на період підготовки та проведення пісенного конкурсу Євробачення-2017.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зазначають, що таке рішення було прийнято "з метою запобігання протизаконним діям у галузі використання повітряного простору".

Обмеження не поширюється на регулярні та чартерні рейси як транзитні, так і ті, які здійснюють у аеропорти "Бориспіль" і "Київ" (Жуляни). Також обмеження не поширюється на польоти з метою надання медичної допомоги, рятувальні та необхідні для забезпечення проведення Євробачення (за наявності дозволів Генерального штабу і Державіаслужби). При цьому всі повітряні судна повинні бути обладнані відповідачем вторинної радіолокації і засобами радіозв'язку "пілот-диспетчер".

Такі заходи запроваджено до 15 травня включно.

Нагадаємо, під час Євробачення-2017 правопорядок забезпечуватимуть 16 тис. поліцейських, військовослужбовців Нацгвардії, працівників Державної прикордонної служби та Державної служби з надзвичайних ситуацій. Також будуть задіяні вертольоти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram