ГоловнаСуспільствоЖиття

УЗ готується запустити рейковий автобус із Ковеля до польського Хелма

Новий поїзд курсуватиме щодня.

УЗ готується запустити рейковий автобус із Ковеля до польського Хелма
Фото: Александр Рудоманов

"Укрзалізниця" готується запустити рейковий автобус із Ковеля до польського Хелма.

Про це повідомляють на сайті УЗ.

"Незабаром за маршрутом Ковель-Ягодин-Хелм почне курсувати новий потяг - двовагонний рейковий автобус Pesa - з 182 місцями для пасажирів. Планують, що він курсуватиме щодня, з Ковеля він відправлятиметься об 11:50, час у дорозі становитиме близько двох годин", - ідеться в повідомленні.

Зупинки на проміжних станціях не передбачені, а прикордонний контроль буде здійснюватися під час руху. Для запобігання перевезення контрабандних товарів у вагонах буде працювати відеоспостереження, а порушників митники висаджуватимуть на пункті пропуску Ягодин.

Зараз триває процес узгодження запуску поїзда і проходження митних процедур.

Як зазначив голова УЗ Войцех Бальчун, рішення про безвізовий режим сприятиме збільшенню пасажиропотоку між Україною та іншими країнами Євросоюзу, і "Укрзалізниця" хоче грати важливу роль у цих перевезеннях.

"Ми вже почали внутрішню роботу, пов'язану зі збільшенням міжнародного залізничного руху. Нещодавній досвід поїзда Київ-Перемишль показав, що є великий потенціал міжнародного сполучення. І це поєднання не тільки з Польщею, але і з іншими країнами ЄС", - сказав Бальчун.

Нагадаємо, про запуск поїзда до польського Хелма Бальчун заявив у лютому цього року. Також він повідомив про плани запуску потяга за маршрутом Львів-Краків-Львів. За словами голови УЗ, обидва потяги почнуть курсувати вже цього літа.

У грудні УЗ запустила поїзд сполученням Київ-Львів-Перемишль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram