ГоловнаСуспільствоВійна

П'ятьох військових поранено за добу на Донбасі

Зафіксовано 48 обстрілів.

П'ятьох військових поранено за добу на Донбасі
Архив
Фото: Макс Левин

Російсько-терористичні війська за минулу добу 48 разів обстріляли позиції сил АТО на Донбасі. П'ятеро військовослужбовців Збройних Сил України отримали поранення.

Як повідомляє штаб АТО, найбільшу активність ворог виявляв на Маріупольському напрямку. З мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем і озброєння БМП відкривали вогонь по військових біля Новотроїцького. 82-міліметрові міномети, гранатомети і великокаліберні кулемети противник застосовував по позиціях у районі Красногорівки. Гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю використовували проти морських піхотинців у районі Павлополя і Гнутового. Захисників Широкиного і Водяного обстрілювали з озброєння БМП, кулеметів і стрілецької зброї. З великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї стріляли по позиціях сил АТО біля Лебединського. Поблизу Павлополя активізувалися ворожі снайпери.

На Донецькому напрямку найбільшу кількість обстрілів було зафіксовано біля Авдіївки, захисників якої ворог протягом доби накривав вогнем мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. З 82-міліметрових мінометів і великокаліберних кулеметів противник обстріляв опорні пункти поблизу Пісків. Гранатомети і великокаліберні кулемети застосовували поблизу Шахти Бутівка і Троїцького. З великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї вели вогонь по позиціях поблизу Новозванівки і Верхньоторецького.

На Луганському напрямку з гранатометів стріляли по військових біля Кримського, а з великокаліберних кулеметів - по опорних пунктах у районі Станиці Луганської.

Щоб придушити вогневу активність супротивника, українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь.

Нагадаємо, з 1 квітня на Донбасі мало набути чинності чергове перемир'я. Президент Петро Порошенко наказав силам АТО не відкривати вогонь. Бойовики, втім, перемир'я не дотримувалися. У зведеннях за попередні дні штаб АТО вказував, що військові не відкривали вогонь у відповідь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram