ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд призупинив діяльність львівського КП "Збиранка"

Рішення набере чинності у 10-денний термін, якщо "Збиранка" не подасть апеляцію.

Суд призупинив діяльність львівського КП "Збиранка"
ГСЧС Львовской области

Львівський окружний суд ухвалив рішення про призупинення діяльності Львівського комунального підприємства "Збиранка", повідомляє прес-служба обласної Держекоінспекції.

Засідання суду відбулося в справі підприємства за позовом Державної екологічної інспекції у Львівській області. Третьою стороною у справі виступила Прокуратура Львівської області.

"За результатами засідання позовні вимоги щодо припинення діяльності в частині, що порушує вимоги природоохоронного законодавства в сфері охорони атмосферного повітря, задоволено в повному обсязі", - йдеться в повідомленні.

Рішення набуде чинносиі у 10-денний термін, якщо ЛКП "Збиранка" не подасть апеляційної скарги.

Нагадаємо, 30 травня на міському звалищі біля села Грибовичі під Львовом зійшов зсув сміття об'ємом понад 100 тис. кубометрів. В результаті під завалом опинилися чотири людини. 31 травня були знайдені тіла трьох рятувальників - Юрія Рудого, Андрія Вненкевича і Богдана Юнка. Також зник безвісти працівник КП "Збиранка".

Трьом посадовцям керівного складу КП "Збиранка" - директору, його заступнику та начальнику полігона ТПВ - повідомили про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ст. 236, ч. 2, ст. 367 КК України, а саме в порушенні правил екологічної безпеки під час експлуатації споруд, що призвело до загибелі людей, і у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram