ГоловнаСуспільствоЖиття

Садовий передумав будувати сміттєвий полігон у Чорнобильській зоні

Мер Львова пояснив, що така пропозиція була "емоційною".

Садовий передумав будувати сміттєвий полігон у Чорнобильській зоні
Лидер "Самопомощи" Андрей Садовый
Фото: Сергей Нужненко

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що ідея з облаштування звалищя сміття в Чорнобильській зоні "була продиктована емоціями".

Про це він заявив на брифінгу, повідомляє "Укрінформ". "Я не вважаю це за доцільне. На моє переконання, Чорнобиль - це повинна бути зона, де треба впроваджувати відновлювальні джерела енергії, де треба думати про рекреацію. Це були мої певні емоції. Не мені вирішувати, що там має бути. Є компетентні органи, які цим займаються", - сказав Садовий.

Нагадаємо, раніше Садовий заявив, що країні необхідний запасний полігон для складування твердих побутових відходів і запропонував облаштувати його в Чорнобильській зоні. При цьому мер Львова зазначив, що готовий співфінансувати такий проект за кошти територіальної громади.

Наприкінці січня, за розпорядженням уряду, Львову передали ділянку в Яворівському районі для будівництва нового полігону та комплексу з переробки відходів, але Львів відмовився від ділянки після того, як робоча група дійшла висновку, що вказана ділянка не придатна для будівництва полігону і комплексу з переробки ТПВ.

У березні Садовий заявив, що місту більше нікуди вивозити сміття, оскільки закрили останній полігон - у Донецькій області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram