ГоловнаСуспільствоПодії

По будівлі поліції Рівного вистрілили з протитанкового гранатомета (оновлено)

Пошкоджено стіну і дах тренажерного залу, постраждалих немає.

У понеділок, 20 березня, близько третьої години ночі невідомий вистрілив із протитанкового гранатомета по будівлі управління патрульної поліції Рівного, у результаті стався вибух.

Про це повідомляють на сайті поліції.

Фото: rv.npu.gov.ua

Під час огляду місця події правоохоронці виявили тубус від РПГ-22. У будівлі пошкоджено стіну і дах гаражного приміщення, переобладнаного у тренажерний зал. Під час вибуху там нікого не було, постраждалих немає.

Фото: rv.npu.gov.ua

Фото: rv.npu.gov.ua

За фактом хуліганства із застосуванням вогнепальної зброї розпочато досудове розслідування за ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу. В області введено план "перехоплення" і посилено заходи безпеки.

Фото: rv.npu.gov.ua

Правоохоронці просять громадян з розумінням поставитися до заходів, які проводять для затримання зловмисників.

Оновлення. Як повідомив у Фейсбуці керівник департаменту патрульної поліції Євген Жуков, нападники стріляли по вікнах кабінету начальника місцевого управління поліції Сергія Мерчука.

"По вікнах кабінету начальника управління патрульної поліції міста Рівного - лейтенанта поліції Сергія Мерчука (оскільки Сергій живе в кабінеті), був зроблений постріл із РПГ-22 (реактивна протитанкова граната). Влучення гранати припало на спортзал. Ніхто не постраждав", - написав Жуков.

Також він додав, що напис на тубусі гранати - "дитячі пустощі, для відволікання уваги. І ніяк із патрульною поліцією не пов'язаний".

Фото: Прес-служба поліції

"Це було дурнувате і неправильне рішення. Усі 28 управлінь патрульної поліції України працюють у посиленому режимі, з автоматичною зброєю. Моє особисте рішення", - додав голова департаменту.

Нагадаємо, раніше в кафе в центрі Рівного відвідувачі залишили рюкзак з гранатою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram