ГоловнаСуспільствоПодії

Вінницький бізнесмен убив товариша по чарці сковорідкою

Тіло жертви розчленували, а голову спалили на мангалі.

Вінницький бізнесмен убив товариша по чарці сковорідкою
Полиция ищет останки убитого
Фото: npu.gov.ua

У Вінниці розкрили резонансне вбивство 40-річного чоловіка. Його вбив ще в листопаді минулого року товариш по чарці - власник місцевого СТО, після чого змусив свідка розчленувати тіло і викинути останки в різних районах міста.

9 березня 17-річний хлопець знайшов останки рук загиблого, замотані в пакет, і повідомив у поліцію. Вбивство розкрили швидко, і на прес-конференції в понеділок поліція виклала обставини злочину.

Півроку тому чоловік, раніше засуджений за наркотики, прийшов у гості до двох знайомих.

"Під час вживання алкоголю чоловіки почали між собою мірятися, хто з них крутіший. Один із присутніх - власник СТО у Вінниці - під час сварки вдарив опонента сковородою по голові. Удари були несмертельними. Побитий оклигав, з нападником вони помирилися і продовжили розпивати спиртне. сварка розгорілася знову. Наступні удари тієї ж сковородою з рук підприємця вже були смертельними", - розповів начальник обласної поліції Юрій Педос.

Убивця разом зі свідком занесли тіло до підвалу, де він пролежав два тижні. Тим часом чоловіки продовжували пити, а як закінчилися гроші, обікрали один із будинків і знову накупили алкоголь.

"Тоді вбивця змусив свідка спуститися в підвал і наказав йому розчленувати колишнього знайомого. Сам же він нічого не робив. А ось той, хто підкорився наказу, приступив до виконання. Пив біля тіла, розрізав його. Голову, щоб заплутати сліди, спалили прямо в дворі на мангалі. Залишки потім розкидали по ставках і сміттєвих баках", - повідомив Педос.

Затримували підозрюваних того ж дня, коли виявили останки тіла жертви.

"Спочатку на вулиці виявили того, хто розчленовував тіло. Вбивцю ж знайшли в його помешканні, де, власне, і відбувалися ці події. Він забарикадувався. Можна ще відзначити, що ця людина доволі неприємна особистість. Він навіть свій телефон віддав свідкові, щоб усі докази свідчили проти нього", - розповів начальник обласної поліції.

Затриманим загрожує довічне ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram