ГоловнаСуспільствоЖиття

Lenovo Vibe K5 проти Meizu M3: небезпечне протистояння Новости компаний

Часом складається враження, що більшість українців, вибираючи недорогий смартфон, цікавляться тільки продукцією Meizu і Xiaomi. Однак варто врахувати, що в лінійках інших виробників також є гідні моделі, що заслуговують на увагу. Наприклад, смартфон Lenovo Vibe K5 насправді нічим не гірше популярного Meizu M3. Пропонуємо вам в цьому переконатися.

Дисплей

І Lenovo Vibe K5, і Meizu M3 оснащені 5-дюймовим IPS-дисплеєм з розподільчою здатністю HD (1280×720 р). Картинка на їхніх екранах яскрава, контрастна і насичена, тому дивитися фото і відео, а також грати в ігри на цих апаратах - справжнє задоволення.

Камери

У фотографуванні Lenovo Vibe K5 і Meizu M3 однакові. Обидва смартфони обладнані 13-мегапіксельною основною (зі спалахом і автофокусом) і 5-мегапіксельною фронтальною камерою, добре проявляють себе навіть за поганого освітлення. Смартфони можуть знімати відео у форматі Full HD (1920×1080 p).

Продуктивність

Vibe K5 працює на базі 8-ядерного чипа Snapdragon 415 з частотою 1,4 ГГц, має 2 ГБ оперативної пам'яті і 16 ГБ вбудованої пам'яті. «Серцем» Meizu M3 є 8-ядерний процесор Mediatek MT6750 (1,5 ГГц). Об'єм оперативної та вбудованої пам'яті у нього такий самий, як у конкурента. У тестах продуктивності обидва смартфони демонструють практично однакові результати - до речі, вельми високі для своєї цінової категорії.

Зв'язок

Обидва апарати можуть працювати з двома SIM-картами, однак у Meizu M3 другий слот суміщений (SIM / microSD), що може створювати незручності для користувача. Власникам Lenovo Vibe K3 вибирати між другою SIM-картою та картою пам'яті не доводиться, тому що для них призначені різні слоти.

Комунікації

Крім стандартного набору комунікацій (Wi-Fi, Bluetooth, GPS), Lenovo Vibe K5 може похвалитися наявністю USB-хоста для прямого підключення зовнішніх пристроїв. У Meizu M3 такої можливості немає.

Автономність

Ємність батарей Lenovo Vibe K5 і Meizu M3 практично ідентична (2 750 мАч і 2 870 мАг відповідно). Важливий плюс Lenovo Vibe K5 - його акумулятор є знімним, тож розряджену батарею можна замінити за лічені секунди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram