ГоловнаСуспільствоЖиття

Керівника операції із затримання "діамантових прокурорів" звільнено з СБУ, - Трепак

Звільнено з посади заступника начальника Главку "К" СБУ Дмитра Нескоромного.

Керівника операції із затримання "діамантових прокурорів" звільнено з СБУ, - Трепак
Виктор Трепак

Полковник Служби безпеки, який керував спецоперацією із задержания т.зв. "діамантових прокурорів" - колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця і екс-заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Володимира Шапакіна, звільнений з СБУ.

Про це повідомив колишній заступник голови СБУ Віктор Трепак на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Учора звільнений з посади заступника начальника Главку "К" СБУ Дмитро Нескоромний... Улітку минулого року його спочатку фактично усунули від виконання службових обов'язків (як свого часу мене), а зараз звільнили з посади з виведенням у розпорядження керівника СБУ", - написав Трепак. Він також зазначив, що таке кадрове рішення було прийнято за поданням першого заступника голови СБУ - начальника управління "К" Павла Демчини.

"Цього звільнення Демчина домагався практично з моменту приходу в Главк "К". Минулого року був також звільнений співробітник СБУ, який був старшим групи, що проводила обшук у Корнійця. Інших працівників Главку «К», які працювали у справі «діамантових прокурорів», «правильно розподілили» за посадами", - додав Трепак.

Нагадаємо, 6 липня 2015 року Генпрокуратура і СБУ затримали Шапакіна та Корнійця за підозрою в отриманні 3 млн гривень хабара. Під час обшуку вдома в Корнійця були знайдені 35 пакетів із діамантами, що дало привід ЗМІ охрестити цю справу справою "діамантових прокурорів".

Корнієць і Шапакін незабаром були звільнені з органів прокуратури. Їхню справу зараз розглядають у суді. Обидва екс-прокурори відмовилися визнати свою провину.

Наприкінці жовтня 2015 року ГПУ висунула Корнійцю нову підозру у вимаганні з обтяжуючими обставинами, а Печерський райсуд Києва обрав йому новий запобіжний захід у вигляді застави в сумі 3 млн 45 тис. гривень.

13 травня невідомі побили Корнійця при виході з ресторану, де він давав інтерв'ю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram