ГоловнаСуспільствоЖиття

В Авдіївці увімкнули світло (оновлено)

Електрикам вдалося полагодити пошкоджену обстрілами ЛЕП.

В Авдіївці увімкнули світло (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Ремонтні бригади відновили лінію електропостачання в Авдіївці Донецької області.

Про це заявив прес-секретар Президента Петра Порошенка Святослав Цеголко на своїй сторінці в Facebook.

"Ремонтні бригади нарешті завершили роботи з відновлення лінії електропостачання до Авдіївки", - написав він.

За його словами, про це Порошенко поінформував віце-прем'єр міністра, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка.

За словами Цеголка, енергетики разом з піротехніками Державної служби з надзвичайних ситуацій повернулися з місця ремонту.

Станом на 16:00 5 лютого почався етап приєднання ліній до трансформаторних підстанцій.

Оновлення. Як повідомляють на сайті голови держави, пізніше президент заслухав доповідь голови Донецької обладміністрації Павла Жебрівського про ситуацію в Авдіївці, під час якої голова Донецької області повідомив про відновлення електропостачання в цьому населеному пункті.

Президент подякував за злагоджену роботу уряду, Державній службі надзвичайних ситуацій, волонтерам з усієї України і всім, хто відгукнувся і допомагав потерпілим від обстрілів російсько-терористичних військ.

Окремо Порошенко висловив подяку українським воїнам, які "зробили все можливе для того, щоб не дати Російській Федерації спровокувати гуманітарну катастрофу і дестабілізувати ситуацію і в Авдіївці, і по всій лінії фронту".

Оновлення 19:39. Прес-секретар президента Святослав Цеголко повідомив також, що Порошенкові доповів віце-прем'єр Геннадій Зубко.

За його словами, теплопостачання Авдіївки перевели з аварійного режиму на резервних генераторах у стабільний. Крім того, в місті відновлено вуличне освітлення.

Нагадаємо, вранці 5 лютого ремонтні бригади приступили до відновлення енергопостачання Донецької фільтрувальної станції.

29 січня Авдіївку Донецької області було знеструмлено в результаті обстрілів бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram