ГоловнаСуспільствоЖиття

"УЗ" запускає потяг з Києва в Івано-Франківськ з вагонами-трансформерами

Такий потяг може здійснювати три рейси на добу на маршруті до 500 км, і два рейси в межах 800 км.

"УЗ" запускає потяг з Києва в Івано-Франківськ з вагонами-трансформерами
Фото: Александр Рудоманов

"Укрзалізниця" з вівторка, 17 січня, відправить в Івано-Франківськ перший нічний швидкісний поїзд з вагонами-трансформерами.

Про це повідомив глава "Укрзалізниці" Войцех Бальчун у Фейсбуці.

"Відправляємо у перший рейс швидкісний поїзд "Нічний експрес" №149 сполученням Київ-Івано-Франківськ. Фішка потягу - у нових вагонах-трансформерах, з яких сформовано його склад! Це нові вагони з меблями, що трансформуються, які ми отримали наприкінці грудня минулого року. Вони дозволяють перевозити пасажирів як вагонами для сидіння, так і спальними вагонами. Це дозволить значно підвищити комфорт перевезень та ефективність використання рухомого складу", - написав глава "УЗ".

За його словами, такий потяг може здійснювати три рейси на добу на маршруті до 500 км, і два рейси на маршруті в межах 800 км.

"На цьому конкретному рейсі пасажири заощадять і час шляху - замість нинішніх 11+ годин до Івано-Франківська буде менш ніж дев'ять годин", - додав Бальчун.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" планує запустити ще один швидкісний потяг до Польщі. З 23 грудня вже курсує новий "Інтерсіті+" сполученням Київ - Львів - Перемишль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram