ГоловнаСуспільствоПодії

Родичі жертв катастрофи MH17 зажадали відновити пошукові роботи

Близькі загиблих хочуть забрати останки з місця аварії.

Родичі жертв катастрофи MH17 зажадали відновити пошукові роботи

Родичі жертв катастрофи літака Malaysia Airlines рейсу МН17, який був збитий на Донбасі російською системою "Бук", заявили, що поставлять питання про поновлення пошукових робіт на місці катастрофи.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на AFP.

Як розповів голова фонду жертв катастрофи Еверт ван Зейтвелд, який втратив в аварії сина, дочку і батьків дружини, таке рішення було ухвалене після того, як голландський журналіст привіз фрагмент останків однієї з жертв катастрофи.

Увечері 7 січня у журналіста, що прибув з України, в амстердамському аеропорту "Схіпхол" вилучили предмети, знайдені на місці падіння літака. Серед них виявився і фрагмент людської кістки. ДНК-тест показав, що кістка належить одному із загиблих пасажирів рейсу MH17. Жертва була раніше ідентифікована.

"Знахідка журналіста розбурхала болючі рани у родичів жертв, які хочуть отримати відповідь на запитання: чому йому вдалося знайти фрагменти останків після завершення ретельних пошукових робіт?", - сказав ван Зейтвелд.

Нагадаємо, літак Boeing 777, що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий російською системою "Бук" 17 липня 2014 року в Донецькій області. В результаті загинули всі 298 осіб, що перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн, більшість загиблих - громадяни Нідерландів.

Розслідування веде команда фахівців з Австралії, Бельгії, Нідерландів, Малайзії та України. Спільна слідча група дійшла до висновку, що рейс MH-17 був збитий ракетою 9Б38 з установки "Бук", випущеною з населеного пункту Первомайське.

Завершення розслідування щодо МН-17 очікується навесні 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram