ГоловнаСуспільствоОсвіта

Кабмін підвищив мінімальну стипендію до 1100 гривень

У вишах вводиться новий порядок фінансових виплат студентам.

Кабмін підвищив мінімальну стипендію до 1100 гривень
Фото: wikimedia.org

Кабінет Міністрів у середу затвердив новий порядок виплати стипендій, який передбачає скорочення кількості одержувачів і її підвищення до 1100 гривень.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Основою для формування рейтингу буде успішність студентів, хоча роль відіграватимуть і інші чинники, як-от: наукова, спортивна та громадська діяльність.

Мінімальний розмір стипендії становитиме 1,1 тис. грн, підвищена - 1,6 тис. грн. Для окремих важливих спеціальностей розміри стипендій будуть підвищені: ті, хто вчиться на вчителя математики, інформатики, природничих наук, деяких інженерних спеціальностях (гірське і нафтогазова справа), отримуватимуть щонайменше 1,4 тис. грн, а підвищена стипендія становитиме 2,36 тис. грн.

Зараз мінімальна академічна стипендія встановлена в розмірі 825 грн, студенти-відмінники отримують 925 грн.

Нагадаємо, 6 грудня Верховна Рада прийняла законопроект №5130, який був необхідний для затвердження держбюджету на 2017 рік.

Одне з положень цього законопроекту вводить поняття соціальної (для тих, хто потребує допомоги держави) та академічної стипендії (для тих, хто має значні успіхи в навчанні). При цьому з законодавства було вилучено норму про виплату академічної стипендії не менш ніж 2/3 студентів кожного курсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram