ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтери "Повернись живим" зібрали для армії 100 млн гривень (оновлено)

В організації зазначають, що більше "фінансових" цілей ставити не будуть.

Волонтери "Повернись живим" зібрали для армії 100 млн гривень (оновлено)
Фото: Lb.ua

Волонтери фонду "Повернись живим" за 2,5 року роботи зібрали понад 99,7 млн гривень допомоги українським військовим. Межу 100 млн планують подолати до кінця 2016 року.

Про це повідомив засновник Віталій Дейнега в Фейсбуці.

"Колись я сказав, що ми зберемо 100 млн гривень. Люблю, коли мої прогнози збуваються. На момент написання цього тексту ми зібрали 99 704 431 гривні 61 копійку. Скільки зібрано прямо зараз і куди витрачено, ви завжди можете подивитися в наших звітах", - написав він.

У "Повернись живим" відзначають, що більше "фінансових" цілей ставити не будуть.

"Пропоную вже цього тижня всім разом перетнути межу 100 млн і поборотися за почесний стомільйонний внесок. Хоча, буду чесним, це місце постараюся зайняти я особисто. Мої 10 тис. стоять у нашій звітності першими. І я докладу трохи зусиль, щоб мій внесок закрив цю історію. І почав нову", - додав Дейнега.

Оновлення. Станом на 17:40 зібрано 100 млн гривень, повідомив волонтер у Фейсбуці.

"100 000 125, 82 гривень. Ну ви зрозуміли", - написав Дейнега.

Нагадаємо, в листопаді волонтери "Повернись живим" передали на фронт допомоги на 1 млн гривень.

10 травня 2014 року, засновник фонду "Повернись живим", київський айтішник Віталій Дейнега, розмістив у Фейсбуці пост про те, що віддає на потреби української армії власні 10 тис. гривень, і закликав брати участь у підтримці військових своїх знайомих. Поступово до збору коштів почали долучатися незнайомі люди, і волонтерська ініціатива почала набирати обертів. Так було зібрано перші 100 тис. гривень.

Волонтери закуповували для солдатів бронежилети, а перед відправленням малювали на них герб України і писали "Повернись живим". Так і народилася назва фонду.

Організація росла, і змінювалася ситуація на фронті. Поступово прийшло розуміння: щоб воїни насправді повернулися додому живими, потрібно щось більше. Так прийшла думка про тепловізори, які дають можливість помітити ворога до нападу, а не після. Особливо важливу роль тепловізори зіграли під час операції в Донецькому аеропорту, при виході з Дебальцевого, контратаках в Авдіївській промзоні і зараз допомагають зберігати життя на Світлодарській дузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram