ГоловнаСуспільствоЖиття

ДержНС попереджає про сильний снігопад та хуртовини 13 листопада

Завтра очікується утворення снігового покриву висотою 15-25 см.

ДержНС попереджає про сильний снігопад та хуртовини 13 листопада
Фото: EPA/UPG

Державна служба з надзвичайних ситуацій попереджає про сильний снігопад та хуртовини 13 листопада.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Зазначається, що 13 листопада циклон зумовить складні погодні умови.

У Київській, Житомирській, Чернігівській, Сумській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій областях очікуються сильні снігопади та хуртовини, снігові замети, утворення снігового покриву висотою 15-25 см, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця.

У Черкаській, Полтавській і Кіровоградській областях очікується дощ з переходом у мокрий сніг, місцями сильні опади, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця, у південних, східних та Дніпропетровській областях сильні дощі; в Україні посилення швидкості вітру до 15-20 м/с, на півдні та заході місцями 25 м/с.

По Києву 13 листопада очікуються складні погодні умови: сильні снігопади, хуртовини, пориви північно-східного вітру 15-20 м/с, снігові замети, утворення снігового покриву висотою до 20 см, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця.

ДержНС звертається до громадян з проханням бути вкрай обережними під час перебування на вулиці.

Водіям варто звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найімовірніше виникнення ожеледі.

Відомство також закликає громадян не ходити під розлогими деревами та триматися подалі від рекламних щитів і ліній електропередач.

Раніше ДержНС привела в режим підвищеної готовності 7 тис. чоловік особового складу та 2 тис. одиниць техніки у зв'язку з очікуваним погіршенням погодних умов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram