ГоловнаСуспільствоЖиття

Винуватець ДТП за участю фотокореспондента LB.ua відбувся штрафом 8,5 тис. гривень

Максим Левін має намір подавати апеляцію.

Винуватець ДТП за участю фотокореспондента LB.ua відбувся штрафом 8,5 тис. гривень
Фото: Facebook/Антон Геращенко

Києво-Святошинський райсуд Києва присудив колишньому директору з вантажних перевезень "Укрзалізниці" Іванові Федорку 8,5 тисячі гривень штрафу з забороною на 1,5 року керувати транспортним засобом. Нагадаємо, 3 липня на автодорозі Боярка-Забір'я автомобіль Федорка Audi Q7 влаштував ДТП, виїхавши на зустрічну смугу і зіткнувшись з автомобілем фотокореспондента LB.ua Максима Левіна, в якому, крім нього, перебували троє маленьких дітей і дружина. Незважаючи на те, що Федорко був за кермом у стані алкогольного сп'яніння, що підтверджено показами свідків і відео з місця аварії, суд цю обставину не врахував, оскільки медичного підтвердження не було.

Як відомо, з боярської лікарні, куди Федорка доправили для проходження обстеження, він утік. За словами Максима Левіна, висновок про це фігурує в справі, однак на ньому немає підпису лікаря, тому до справи його не залучили. Нагадаємо, Федорка виявили пізніше в одній із київських лікарень, куди він звернувся з подагрою і гіпертонічним кризом. Кров на аналіз у нього змогли взяти лише через добу після лікування від гіпертонічного кризу.

Зважаючи на відсутність медичного висновку про стан Федорка під час скоєння ДТП, суд обтяжуючих обставин не побачив. Разом з тим, пом'якшуючими обставинами було названо те, що Федорко свою провину визнав, компенсував витрати на лікування і завдані збитки, а також гарна характеристика з місця роботи.

З рішенням суду Максим Левін не згоден і має намір подавати апеляцію. Про апеляції в залі суду говорив і представник прокуратури, оскільки звинувачення вимагало суворішого покарання - два роки умовного позбавлення волі та заборону на три роки керувати транспортним засобом.

"Ми будемо подавати апеляцію, тому що це поганий приклад того, як людина, вчинивши злочин, несе менше покарання, ніж той, кого просто зупинили в момент керування автомобілем у нетверезому стані (за новим законом, штраф за керування автомобілем у нетверезому стані - 10 тисяч гривень, - ред.). Люди будуть знати, що в разі чого просто сплатять штраф 8,5 тисячі гривень, а так бути не повинно. Крім того, потрібно змінювати законодавство, бо зараз після того, як людина втекла з лікарні, довести, що вона скоїла ДТП напідпитку вже неможливо, і це неправильно", - прокоментував Левін рішення суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram