ГоловнаСуспільствоЖиття

Учасники благодійного марафону зібрали понад 260 тис. гривень на серцеві імпланти для дітей

Грошей вистачило на лікування чотирьох малюків.

Учасники благодійного марафону "Wizz Air" Kyiv City Marathon команда #СомнениеChallenge 2.0, продовживши дію спортивно-соціального експерименту зі збору коштів для дітей з вадами серця на місяць, зібрали 263 648 гривень адресної допомоги.

До складу команди #СомнениеChallenge 2.0 входять: державний уповноважений антимонопольного комітету України Світлана Панаіотіді, CEO Генерального представництва Mercedes-Benz в Україні Ярослав Пригара, Co-Founder в SQM Experts Валерія Заружко, телеведуча Мирослава Ульяніна та ін. Сума разових пожертв становила від 10 до 40 тисяч гривень.

Операції в Україні проводяться безкоштовно, але вартість окклюдера становить 100 тисяч гривень. Зібрати повну суму у деяких батьків немає можливості.

Зібрані гроші були передані для порятунку життів чотирьох малюків, яким потрібна пересадка серцевих імплантів (окклюдерів):

  • 6-річної Анюти Желєзникової з Харкова. У сім'ї двоє діток. Мама - лікар–терапевт в поліклініці і заробляє 2300 у місяць. Тато-інженер, заробляє 4500. Своїми силами сім'я зібрала на операцію 20 000 грн.
  • 2-місячого Гліба Арсеновича, Київська обл. У родині троє дітей, у мами інвалідність. Невелику зарплату в дім приносить тільки батько.
  • 5-річної Анюти Міненко з Києва. Дівчинка вже перенесла складну операцію на пальчиках, після якої був довгий і складний реабілітаційний період. Тато - машиніст насосних установок "Київводоканалу" із зарплатою  4000 грн. Своїми силами сім'я зібрала 60 000 грн.
  • 6-річної Анжеліни Пасічник, Житомирська обл. В сім'ї троє дітей, наймолодшому з них всього 3 місяці. Тато заради операції для дочки відправився на заробітки за кордон, але вдалося зібрати лише 40 000 грн.

В планах учасників команди зібрати 43 тисячі гривень для 5-річного Максима Лищенка.

Партнером #СомнениеChallenge у зборі коштів виступили Українська біржа благодійності та БФ "Серця майбутнього".

Завтра, 20 жовтня у НІССХ ім. Амосова (за адресою: м. Київ, вул. М. Амосова, 6) о 12:30 відбудеться зустріч малюків після операції із спортсменами. "Малюків можна буде особисто привітати з випискою, познайомиться з кращими кардіохірургами країни, побачити як проводяться в Україні унікальні операції з порятунку серця і розповісти світу про те, наскільки важливою є підтримка та соціальна відповідальність", - говорять організатори заходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram